دبیر دائمی کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه، صنعت در راستای توسعه ملی:
صنعت نیازمندی های خود را به دانشگاه اعلام کند| دانشگاه براساس نیازهای صنعت، تحقیقات و پژوهش های خود را سمت و سو دهد

به گزارش "گسترش تولیدو تجارت" در مراسم اختتامیه "بیست و سومین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه، صنعت در راستای توسعه ملی" که بیستم اسفند ماه به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار شد، دکتر مسعود شفیعی دبیر دائمی این کنگره با اشاره به نامگذاری این رویداد ملی براساس سه رکن دولت، دانشگاه، صنعت خاطر نشان کرد: نقش قوه قضائیه به واسطه حمایت های ارزنده دستگاه قضایی از بخش صنعت و تولید به ویژه با آغاز به کار آیت الله رئیسی در عالی ترین مقام این قوه بسیار قابل تقدیر است همچنین قوانین حمایتی و مصوبات مجلس شورای اسلامی را نیز نباید دور از نظر داشته باشیم، از این رو با توجه به اینکه گاهی مطرح می شود که چرا نام قوه مقنه و قوه قضائیه در نامگذاری این رویداد ملی گنجانده نشده است باید تاکید نماییم که همکاری های شایسته ای در این راستا اتفاق افتاده و نقش این دو قوه نیز بسیار نمود پیدا کرده ولی در ظاهر امر و نامگذاری این کنگره فقط اسم را ثابت نگاه داشته ایم تا سابقه آن براساس شناسه ی بیش از دو دهه فعالیت آن حفظ شود.
شفیعی در ادامه تصریح کرد: در دنیای امروز عبارت "دولت" به طور کلی شامل همه ارکان حکومتی از قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه می شود همانطور که عبارت "دانشگاه" نیز به همه مراکز تحقیقاتی، غیر انتفاعی و دولتی اطلاق می شود و صنعت هم در کلان به معنای بازار بوده و فقط شامل کارخانجات نمی باشد. به عنوان مثال صنعت گردشگری که به عنوان یکی از محور های نشست امسال انتخاب شده هم شامل صنعت می گردد.
قدردانی دبیر دائمی کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه، صنعت از دانشگاه گیلان
دبیر دائمی "کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه، صنعت در راستای توسعه ملی" ضمن قدردانی از تلاش های ارزنده دانشگاه گیلان در برگزاری هر چه مطلوب تر این رویداد ملی با قدردانی از دکتر رضی رئیس دانشگاه گیلان و دکتر طهماسبی دبیر اجرایی این کنگره در استان گیلان تصریح کرد: با توجه به تنوع مطالب مطرح شده و دانش بالای سخنرانان این کنگره و نیز برگزاری چهار نشست تخصصی در حوزه صنعت، کشاورزی، گردشگری و اکوسیستم نوآوری و اشتغال و نیز حضور حداکثری نمایندگان بخش دولتی و خصوصی و دانشگاهی در این کنگره به صورت حضوری و الکترونیکی نشانگر توانمندی بالای دانشگاه گیلان در برگزاری این رویداد سراسری بود. وی خاطر نشان کرد: بیست و سومین دوره این کنگره ملی از نظر سطح علمی و کاربردی به همت دانشگاه گیلان در خور تقدیر و قابل الگوبرداری برای سایر کنگره های آتی خواهد بود.
دکتر شفیعی با اشاره به اینکه نتایج مباحت نشستها و سخنرانیهای برگزیده در این رویداد ملی در مجله علمی، پژوهشی "نوآوری و ارزش آفرینی" و مجله "صنعت و دانشگاه" به چاپ و نشر می رسد تصریح کرد: مقالات زیادی در قالب برگزاری این کنگره برای ما ارسال می شود که این موضوع سبب شکل گیری ارتباط ما با فارغ التحصیلان و کارشناسان دانشگاهی شده است.
رئیس جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه در ادامه با بیان اهمیت همکاری ها در راستای توسعه ملی گفت: همکاری های موثر باید از جایی شروع شود و وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) و وزارت عتف (علوم، تحقیقات، فناوری) به عنوان متولیان امر باید در این زمینه سیاست گذاری کرده، اولویت ها را مشخص کنند و بودجه های لازم را تخصیص دهند.
دکتر شفیعی اصل موضوع را رقابت پذیر بودن صنعت در سایه همکاری دانشگاه و حمایت دولت عنوان کرد و افزود: صنعت باید نیازمندی های خود را به دانشگاه اعلام کند و دانشگاه باید براساس نیازهای صنعت، تحقیقات و پژوهش های خود را سمت و سو بدهد.
آمادگی انعقاد تفاهم نامه همکاری های سه جانبه با مناطق آزاد و دانشگاه پیام نور
دبیر دائمی این کنگره ملی در ادامه از آمادگی برای انعقاد تفاهم نامه همکاری با مناطق آزاد کشور و به صورت پایلوت فی مابین جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشگاه گیلان و منطقه آزاد انزلی خبر داد و افزود: در این راستا آماده ایم اهداف بزرگی را با همکاری های سه جانبه به ثمر برسانیم. وی همچنین از آمادگی انعقاد قرارداد همکاری با دانشگاه پیام نور خبر داد.
دکتر شفیعی در خاتمه با اشاره به اهمیت نظر و خِرَد جمعی در تدوین قطعنامه پایانی بیست و سومین کنگره ملی "همکاری های دولت، دانشگاه، صنعت برای توسعه ملی" خاطر نشان کرد: این قطعنامه ظرف دو ماه آینده قرائت خواهد شد از این رو از صاحبنظران و شرکت کنندگان در این رویداد دعوت می کنیم تا پیشنهادات خود را به ما ارائه دهند.